Mimar Sinan Mahallesi’nin yeni muhtarı Zülfü ERDOĞAN göreve hızlı başladı:
“Benim 3 tane olmazsa olmazım var: insan, eğitim ve sağlık. Bunlardan vazgeçmem. Sorunların çözümünde temel budur.”
Ç.T: Kendinizi tanıtır mısınız?
Z.E: 1956 Bingöl ili, Kigi ilçesi Çalıkagil Köyü doğumluyum. Lise mezunuyum. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Tuzla ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ne muhtar seçildim.
Ç.T: Sayın Erdoğan, mahallenizi bize tanıtır mısınız?
Z.E: Yaklaşık 30 yıl önce bölgenin Aydınlı’dan ayrılıp, Şifa Mahallesi adını aldığını biliyorum. O dönemde Kartal’a bağlı olduğundan hiç bir hizmet görmedi. Daha sonra Pendik’e bağlandık. Kısmen sorunlara çözüm getirilmeye başlandı. Daha sonra Tuzla’nın ilçe olmasıyla Şifa Mahallesi ve Mimar Sinan olarak ikiye ayrıldık.
Ç.T: Seçilmenizle birlikte mahallenizde hangi sorunları devraldınız?
Z.E: Seçildikten hemen sonra mahallemin sorunlarını içeren kapsamlı bir rapor hazırladım. Hazırladığım bu raporu çoğaltarak Kaymakamlığa, belediyeye, tüm siyasi parti örgütlerine ve ilgili kurumlara dağıttım. Buradaki amacım, sorunlarımızın ne olduğunu net bir biçimde duyurmak ve bunların takipçisi olacağımı söylemekti. Sorunlarımıza gelelim:
Öncelikle alt yapılarının eksik olduğu Belediyemiz tarafından bilinmektedir. Bu nedenle yeniden belediyemizin imar işleri müdürlüğü ve su kanalizasyon ekiplerinden oluşturulacak komisyonla yerinde araştırma yaparak gereğinin yapılmasını, sokak başlarında çöp konteynır yetersizliğinin temizlik işleri müdürlüğünün belirleyici yerlere konteynır konulması gerekmektedir.
Mahallemizdekî imar sorunlarının çözümü için bugüne dek yapılanlar yeterli değildir. İmar planlarının düzenlenerek tapusuz alanlara tapu verilmesi artık kaçınılmazdır.
Ayrıca mahallemizde sosyal alanların olmayışıdır. Geniş çaplı bir kültür merkezi, belediye çay bahçesi, çocuklarımızın rahatça oynayabileceği büyüklerin hava alabileceği bir parkın Büyükşehir Belediyesi ile işbirlikleri yaparak inşa edilmesi zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir.
Bunun dışında, mahallemizde mutlaka PTT, İSKİ, TEDAŞ vezneleri ve emekçilerimizi rahat ettirmek bir mahalle konağının yapılması gereklidir. Bunların olmayışı mahalle halkına çok büyük zorluklar yaşatmaktadır. Yapılacak geniş kapsamlı kültür merkezinin içine semt konağı konulabilir. Ayrıca Kocaeli ili Gebze ilçesi sınırları dahilinde bulunan ÜNİFAR adlı ilaç fabrikasının mahallemize yakınlığı sebebiyle kanalizasyon ve arıtma tesislerinin sağlıklı ve işleyişiyle uygun çalışmadığından mahallemizdeki semt sakinlerinin ASTIM ALERJİSİ BRONŞİTE yol açtığı sağlık ekiplerine başvuranların belgelerinde görülmüştür.
Yol ve kaldırım konuları belediyemizce bilinmektedir. Mimar Sinan Mahallemiz de yol sorunlarının devam ettiği iki tane ana caddenin dışında diğer bütün sokaklarının kaldırımlarının halen yapılmadığı, minibüs hattı üzerindeki yolda da yapılan kaldırımlarının halen eksik olduğu aşikardır.
Sokaklarımızda lambalar ya yoktur, ya da çoğunlukla yanmamaktadır. Bu durumda mahallemizde güneş battıktan sonra yürümeyi ciddi bir problem haline getirmektedir.
Sokak adres levhalarımız yoktur. Bu nedenle PTT, İSKİ, TEDAŞ dağıtıcıları görev yapmakta sıkıntı çekmektedir ve bu vatandaşımıza yansımaktadır. Mahallemize hizmet veren sağlık ocağımız yeterli değildir. Bu nedenle Emiroğlu Caddesi üzerinde Büyük Şehir Belediyemiz tarafından yaptırılmış olan hastanemizin bir ambulansla birlikte hizmete açılması halkımızın sağlığı açısından çok gereklidir.
Mahallemizde ulaşım başlı başına bir sorun. Bir yerden bir yere gitmek vatandaşlar için çok zor. Bunun çözümü için Tuzla-Kadıköy direk çevre yolu çalışan 130T İETT otobüsünün takviye seferler yapılacak mahallemizin Bingöl mevkiindeki duraktan kalkması sağlanabilir. Şifa Mahallesi Cevizlibağ ve Esenler otogar hattında çalışan ES-500 numaralı halk otobüslerinin duraktan kalktıktan sonra mahalledeki güzergahı kullanarak çevre yoluna girmesi vatandaşı rahatlatır ve böylece iki vasıta yapma zorunluluğu ortadan kalkmış olur. Şu ana kadar hizmet veren hatların akşam saatlerinde biraz daha uzatılması gereklidir. Çünkü, mahallemize çalışan hatlı minibüsler bile belli saatlerden sonra hizmet vermemektedir. Bundan dolayı akşam saatlerinde iş dönüşü mahalle sakinlerimiz büyük sıkıntı çekmektedir.
Mahallemiz halen bir lise yoktur. Bulunan Barış Manço İlköğretim Okulu sabahçı ve öğlenci hizmet vermektedir. Bu durum 8 yıllık öğretim hizmetine uygun değildir. Bu nedenle ek derslikli ilkokula da ihtiyaç vardır. Okulumuzun temizliği hususunda yeterli ekipman ve personel yok. Öğrenci güvenliğini tehlike arz etmektedir. Dolayısıyla bu yolda trafik ışığı ile yaya geçidinin oluşturulması gerekmektedir.
Bayramoğlu Kavşağı’nı E-6’ya bağlayan karayolunda çok sık kazalar olmakta, vatandaş karşıdan karşıya geçmek isterken canından olmaktadır. Burada bir üst geçit veya alt geçit yapılması insan hayatı açısından son derece acildir.
Ç.T.: Sorunlarınız gerçekten çok fazla. Bunların çözümü için ne düşünüyorsunuz? Z.E.: Evet. Sorunlarımız çok. Bunlar yıllardır biriken sorunlar. Ama ben çok umutluyum. Mahalle halkımızla beraber el ele vererek bunları çözeceğiz. Kaymakamımız, ilçe belediyesi kısaca yetkili tüm kurumlarla iş birliği içinde tüm sorunları aşacağımıza yürekten inanıyorum.
Ç.T.: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? Z.E.: Gazeteniz Çağdaş Tuzla’nın yazı işleri müdürü ve tüm çalışanlarına Tuzla halkının sorunlarına sahip çıktığı için bizlere ayırdığı için çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.