Çağdaş Tuzla gazetesi internette yayın hayatına başladı. Genel Yayın Yönetmeni Halil Özen: “Bir yandan da ezilenlerin, sesini duyuramayanların, örneğin tersane işçilerinin sesi olmak istiyoruz.”
Gözde TÜZER
Çağdaş Tuzla gazetesi internette yayın hayatına başladı. Gazetemize konuşan Çağdaş Tuzla Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halil Özen “Tuzla’da tersane işçilerinin, ezilenlerin sesi olup yolsuzluklara, hukuksuzluklara karşı çıkmaya çalışırken; işçi sınıfı, emek ve sosyal haklar konusunda da haberlerimiz olacak” dedi.
Bundan tam 21 yıl önce 29 Ekim’de Tuzla’dan “Bu gazete, insan haklarına saygılı, çağdaş, laik cumhuriyete bağlı, daha demokratik, daha gelişmiş bir ülke özemi içinde olan herkese ait. Tarafız evet! Doğruya, haklıya tarafız. İnsanın yaşama, çalışma, barınma, sağlık, eğitim hakkına tarafız. Barışa tarafız” diyerek, yola çıkan Çağdaş Tuzla gazetesi, 10 yıllık ‘zorunlu’ bir aradan sonra dijitalde yayın hayatına başladı. Gazete www.cagdastuzla.com sitesinde haberlerini sürdürürken 1 Mayıs, 15-16 Haziran, 1 Eylül, 29 Ekim ve diğer özel günlerde de basılı olarak çıkacak.
Gazetenin yazarları arasında ise Gazeteci Melda Onur, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, TİP İstanbul Milletvekili Gazeteci Ahmet Şık, Akademisyen Aslı Odman, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve Yazar Zafer Aydın gibi isimler yer alıyor.
“YOLSUZLUKLARA SET OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Gazetemiz Evrensel’e konuşan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Halil Özen, Tuzla’da yerel yolsuzlukları, imar yolsuzluklarını, çevre sorunlarını gündeme getirip, yerel yöneticilerin usulsüzlüklerine set olmaya çalışacaklarını belirterek “Bir yandan da ezilenlerin, sesini duyuramayanların, örneğin tersane işçilerinin sesi olmak istiyoruz” dedi.
Yerel bir gazete olmanın ötesinde “Toplumsal Hak Davaları” adı altında özel bir bölüm hazırladıklarını, işçi sınıfı, emek ve sosyal hak davalarını da bu alanda işleyeceklerini dile getiren Özen “Çorlu’daki tren katliamından tutun da Soma’daki maden faciasına, Hendek’teki havai fişek patlamasına ya da Gezi’de öldürülenlerin davalarına kadar bu bölümde ele alacağız” ifadelerini kullandı.
“RİSKLER VAR AMA BAŞKA ÇAREMİZ YOK”
Yerel gazetecilerin yaşadıkları onlarca sorunu hatırlattığımız Halil Özen şöyle dedi: “Evet, riskler çok fazla. Daha önce de yaşadık… Saldırdılar, tehdit ettiler ama şimdi bunu yapmamız gerektiğine inandık. Çağdaş Tuzla gazetesinin Tuzla’daki tüm siyasi partilerin içinde bulunduğu bir platform olmasını istiyoruz. Bütün demokrasi güçlerinin ortak platformu olmasını amaçlıyoruz. Dolayısıyla böyle bir platformu yaratmak gerekiyordu. Riskleri de göze alacağız çünkü başka çare yok. Ülkede her şey kötüye gidiyor ve bulunduğumuz yerden müdahale etmemiz gerekiyor. Yoksa yaşayamıyoruz. Başka bir yaşam tarzı bilemiyoruz.”
ZEHİRLİ VARİLLER, TERSANEDEKİ ÖLÜMLER…
Halil Özen gazetenin yayımlandığı yıllarda yaptıkları pek çok haberin de ses getirdiğini belirterek o haberleri hatırlattı: “Gazetemizi çıkardığımız yıllar boyunca da yaptığımız haberler ses getirdi. Tuzla tersanelerindeki ölümler; işçilerinin çalışma ve barınma koşulları, Tuzla Orhanlı’da bulunan zehirli variller, Tuzla biyolojik arıtma tesisinin yaydığı koku ve çevreye verdiği zarar, Cumhuriyet Çıkmazı Sokağı ve Parkı, Karaağıl Devlet Ormanı’nın hatırlı kişilere tapulandırılarak gasbedilmeye çalışılması, Tuzla’da yeni evlenen çiftlere belediye tarafından dağıtılan Şer’i Aile İlmihali kitabı, Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin SSK primlerini belediye kasasından ödetmesi, Kadir Topbaş’ın kuzenlerinin dere yatağında ve kaçak çiftliği gibi haberlerde ilkelere sadık kaldığımıza hem Tuzla halkı hem de ülke çapında bizi izleyenler tanıklık etmişti.”
Evrensel Gazetesi / 01 Kasım 2024 04:01