Atatürk Görseli
CUMHURİYETİMİZİN 101. YILI KUTLU OLSUN!

Tuzla’da bir ‘’eğitim kooperatifi’’

Tuzla’da bir grup genç bir araya gelerek bir “eğitim kooperatifi” kurdu. “Mayıs’ta Yaşam Kooperatifi” adıyla kurulan birlik, eğitimdeki fırsat eşitsizliğine dikkat çekerek, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere sembolik bir ücret karşılığı Ö.S.S ve Açık Lise dersleri kursu vermeyi amaçlıyor.

Kendileri de üniversite öğrencisi olan gençler, Ekim ayında derslere başlayacak. Bu iş geçtiğimiz yıl Aydınlı’da yaptıklarını bu yıl kurumsallaşarak faaliyetlerine İçmeler’de devam edeceklerini söyleyen kooperatif üyesi Filiz Gürboğa “üniversite eğitimi bunu talep eden her öğrencinin hakkıdır. Günümüzde eğitim sisteminin hali ortada. Dersaneye gitmeyen birinin bunu başarması çok zor. Biz de istedik ki, ekonomik nedenler buna engel olmasın.” dedi.

Bizzat kendisinin de bu kooperatifin Ümraniye’deki kurslarına giderek İletişim Fakültesi’ni kazandığını vurgulayan Gürboğa, konuyla ilgilenenlerin 392 17 93 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceğini belirtti.

Exit mobile version