Atatürk Görseli
CUMHURİYETİMİZİN 101. YILI KUTLU OLSUN!

Çalık Holding’in eski çalışanı Erol Eğrek’in, 10 yılı aşkın süredir alamadığı tazminatını talep etmek amacıyla 9 Mayıs 2025’te İstanbul Şişli’deki holding binası önünde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı

Çalık Holding’den tazminatını almak için gittiği şirketin güvenlik görevlileri tarafından dövülen Erol Eğrek’in ölümünün ardından, cinayetin sorumlularının cezalandırılması için Çalık Holding önünde yurttaşlar toplandı. Holding, protesto edildi.

Türkiye Komünist Partısı, holding binası önünde bir protesto gösterisi düzenledi. Çalık Holding önündeki eylemde söz alan metal işçisi Aydaner Aktaş, “Fabrikadan çıktım, öfkemi omuzladım ve #ErolEğrek ve Nisan ayında öldürülen 152 emekçinin hesabını sormak için bu katil sürülerinin karşısına dikildim!” dedi. Gösteriye katılanlarca Çalık Holding işçi katili olarak değerlendirilerek, öfkeyle kınandı.

Umut-Sen’in çağrısıyla Metrocity AVM önünde bir araya gelen sendikalar, Üniversite öğrencileri ve Gençlik Örgütleri, #ErolEğrek‘in katledildiği Çalık Holding önüne yürüyor.

Levent yönünden ve Gayrettepe’den gelen gruplar Çalık Holding’in önünde “Katillerden hesabı emekçiler soracak!” sloganıyla buluştu. Üyeler, sendikalar, partilerin tazminatını talep ettiği Çalık Holding güvenliği tarafından dövülerek öldürülürken #ErolEğrek için bir arada.

Tazminatını almak için gittiği Çalık Holding önünde işçi Erol Eğrek’in öldürülmesini protesto etmek için siyasi partilerin çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar Çalık Holding önüne yürüyor

Exit mobile version