Atatürk Görseli
CUMHURİYETİMİZİN 102. YILI KUTLU OLSUN!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 67’ncisi bu hafta İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yoğun katılımın olduğu mitingde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında dikkat çeken bir belgeyi kamuoyuyla paylaştı ve istifaya çağırdı.

İmamoğlu’ndan Silivri’den mesaj: “86 milyon kazanacak”

Mitingde ilk olarak, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği mektup CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik tarafından okundu.

İmamoğlu, mesajında şunları vurguladı: “Seçimle kazanamadığı belediyeleri, siyasete alet ettiği yargı yoluyla, şantajla, mafyatik yöntemlerle almaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz. Kötülük kaybedecek, iyilik kazanacak. Bir avuç zalim kaybedecek, 86 milyon kazanacak.”

İmamoğlu mektubunda ayrıca, 2019’dan bu yana halkçı ve icraatçı belediyecilik anlayışıyla yürütülen hizmetleri hatırlatarak, “Cumhuriyet’in eşitlik ve özgürlük değerlerini ülke geneline yayacağız” dedi.

Özel’den sert çıkış: “Hasan Amca’nın emekli maaşına çöktüler”

İmamoğlu’nun mektubunun ardından kürsüye çıkan CHP lideri Özgür Özel, hem iktidara hem de yargıya sert sözlerle yüklendi.

İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’nun da hedef alındığını belirten Özel, şöyle konuştu: “Hasan Amca’nın emekli maaşını bile bloke ettiler. Yıllarca ödediği primle hak ettiği maaşa çökecek kadar kin büyütmüşler. Ekrem Başkan’la uğraş, ama 85 yaşındaki bir emekliyle uğraşmaya utanmıyor musun?”

Özel, Ümraniye’de İmamoğlu’nun afişlerinin engellenmek istendiğini açıklayarak şu ifadeyi kullandı: “Resminden korkuyorlar. O resme efelik yapmakla kahraman olunmaz. Bundan sonra etrafındakine, talimat verdiğine, bizimle uğraşan itine, köpeğine sahip çık!”

“Beş dakika veriyorum, itiraf et!” – Belgeleri mitingde açıkladı

Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e, “Başsavcılık maaşının dışında başka gelir elde ettin mi?” sorusunu yönelterek bir gün süre tanımıştı. Ümraniye mitinginde o sürenin dolduğunu belirten Özel, elindeki belgeleri kamuoyuna açıkladı: “Hakimler Savcılar Kanunu açık: Hakimler ve savcılar başka gelir getirici görev alamaz. Ama Akın Gürlek, 29 Kasım 2024’te Eti Maden’in Lüksemburg’daki anonim şirketine yönetim kurulu üyesi olarak atanmış. Ne Fransızca biliyor ne İngilizce. 9 ay boyunca oradan maaş almış. Ne zaman bu konuyu dile getirdik, apar topar 6 Ağustos 2025’te istifa etmiş.”

Özel, Adalet Bakanı’na, HSK’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Bunu biliyor muydunuz? Biliyorsanız nasıl izin verdiniz?” diye sordu ve Gürlek’i istifaya çağırdı.

“Bu meydanlar sadece adalet için değil, ekmek için de dolu”

CHP lideri, mitingde ekonomik kriz ve yoksulluk vurgusu da yaptı: “Bugün emekliler 16 bin 800 lirayla geçinmeye çalışıyor. Bu iktidar geldiğinde emekli maaşı 8 çeyrek altına denk geliyordu, şimdi 1,5 çeyrek altına düştü. Emekli kira ödese aç kalıyor, karnını doyursa sokakta kalıyor. Böyle bir vicdansızlık görülmedi.”

Özel, Erdoğan’ı da doğrudan hedef alarak şöyle konuştu: “Senin gözüne bakıyorum Erdoğan! Dünün mazlumuydun, bugünün zalimisin. Gözünün içine baka baka söylüyorum: Bizimle uğraşan itinle, köpeğine sahip çık!”

Özel’e jet soruşturma: “Cumhurbaşkanına hakaret”

Mitingin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından re’sen soruşturma başlattı.

Savcılık açıklamasında, Özel’in mitingdeki ifadeleriyle “Cumhurbaşkanı’na ve soruşturmayı yürüten yargı mensuplarına hedef gösterdiği” öne sürüldü. Açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar kararlılıkla ve titizlikle devam etmektedir” denildi.

Özel’den sert tepki: “Çağlayan’daki çete hesap vermek yerine bize soruşturma açıyor”

Soruşturmanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel, geri adım atmayacağını vurguladı: “Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atandıktan sonra 9 ay boyunca yurt dışındaki bir kamu şirketinde görev yapıp maaş aldı. Hukuk devletinde yapılması gereken, bu kişiyi derhal görevden almaktır. Ama hâlâ ailelerle, babalarla, evlatlarla uğraşan Çağlayan’daki çete hesap vermek yerine bize soruşturma açıyor. Elinizden geleni ardınıza koymayın!”

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da şu çağrıda bulundu: “Millet sizden, devlete ve millete düşmanlık eden Çağlayan’daki bu çeteye karşı gerekeni yapmanızı bekliyor. Bu çete size dosya sağlam dedi ama yapamadılar, beceremediler. Milletin yüzde 70’i Ekrem Başkana atılan iftiralara inanmıyor. Bu ülke kavgadan bıktı, huzur istiyor. Çok geç olmadan bu yoldan dönün.”

Sonuç: Gerilim artıyor

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri, ülke genelinde geniş katılımla sürerken, Ümraniye buluşması hem açıklanan belgeler hem de açılan soruşturmayla siyasi gündemin merkezine oturdu.
Özgür Özel’in belgeli iddialarının ardından gözler, HSK’nin ve Adalet Bakanlığı’nın Akın Gürlek hakkındaki tutumuna çevrildi.

Exit mobile version