Yurt gezileri kapsamındaki Kocaeli programında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel; hayat pahalılığı, fahiş vergi yükü ve kaybolmaya yüz tutan zanaat kollarına dikkat çekti. Derince’deki açılış töreninde gündeme dair sert açıklamalarda bulunan Özel, Ekrem İmamoğlu’nun basılmamış savunma kitabı hakkında toplatma kararı verildiğini duyurdu.
Karamürsel, Derince ve İzmit hattında yoğun bir saha çalışması yürüten Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Gebze’deki basına kapalı sanayici zirvesinin ardından bölge esnafının ve vatandaşların nabzını tuttu. Karamürsel sokaklarında dükkanları tek tek ziyaret eden Özel, hem eriyen alım gücünü rakamlarla gözler önüne serdi hem de gündeme bomba gibi düşen hukuki gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.
“Emeklinin Alım Gücü 8 Çeyrek Altından 2’ye Düştü”
Kuruyemişçi ve tekel esnafı ziyaretinde son 20 yıldaki ekonomik gerilemeyi çeyrek altın hesabı üzerinden özetleyen Özgür Özel, dolaylı vergilerin vatandaşı ezdiğini vurguladı: “20 sene önce bir emekli, maaşıyla 8 çeyrek altın alıyordu. 10 sene önce bu rakam 5’e düştü, şimdi ise sadece 2 çeyrek altına geriledi. İşin bu kısmı resmen vergi dairesine dönmüş durumda. Vergi dairesi bile bu kadar çok vergi toplamıyor. Kendiliğinden kimse vergi vermiyor ama dolaylı vergiden yüzde 80 kesinti yapılıyor.”
“Kocaeli Genelinde Belki Tek Kaldım”
Ziyaretler sırasında kentin son el yapımı ayakkabı üreticilerinden Hüseyin Usta’nın dükkanına da uğrayan Özel, usta-çırak ilişkisinin bitmesinden dert yandı. “Ölçü alıp ayağa göre yapıyoruz, eski usul. Bizim gibiler az kaldı, Kocaeli genelinde belki tek kaldım” diyen usta zanaatkara destek veren Özel, kendisini önümüzdeki yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti. Eczacı kökenli lider, 1955 yılından kalma tarihi bir eczanede meslektaşlarının sorunlarını da dinledi.
“Henüz Basılmayan Kitaba Toplatma Kararı Verildi”
Derince Belediyesi Çenesuyu Tesisleri’nin kapasite artırım töreninde konuşan Özgür Özel, devam eden İBB davasına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’deki kısıtlanan savunma hakkını millete anlatmak adına kitaplaştırmak istediğini belirten Özel, “Ekrem Başkan yaptırılmayan savunmasını kitap olarak bastırıp derdini anlatmak istiyor. Ancak daha basılmadan o kitap hakkında toplatma ve basımı durdurma kararı aldılar” dedi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a canlı yayın çağrısını yineleyen Özel, şu ifadeleri kullandı: “Muhatabım Adalet Bakanı değil, onu atayan Sayın Erdoğan’dır. Yüreğiniz varsa, verilen sözün bir hükmü varsa hodri meydan; canlı yayınlayın mahkemeyi. Sözünden dönen namerttir! Hem savunma yaptırmıyorsunuz, hem kitabı toplatıyorsunuz hem de ‘canlı yayın istiyor mu’ diye soruyorsunuz.”
Ev Kadınlarına Emeklilik ve Ücretsiz Sigorta Projesi
Kadın buluşmasında partinin sosyal projelerine de değinen Yeni Parti Lideri, ev kadınlarının devlet eliyle emekli edileceği bir düzenleme hazırladıklarını duyurdu. Mahallede kreş olmaması veya iş bulunamaması durumunda sorumluluğun devlete ait olacağını ifade eden Özel, primlerin önemli bir kısmının ya da tamamının devlet tarafından karşılanacağını belirtti.
Çenesuyu tesislerindeki üretim kapasitesinin saatte 55 bin şişeye çıkarılmasını takdir eden Özel, Kocaeli programını İzmit Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen kitlesel halk buluşmasıyla tamamlayarak yarınki Kayseri programı için kentten ayrıldı.



