Tuzla Kuzey Star Tersanesi’nde hakları gasp edildiği için direniş başlatan işçiler, Tersane önünde eylem yapmaya devam ediyor. İşçilerden 4’ü Kuzey Star Tersanesine ait kule vinç’e tırmanarak çıktılar ve istekleri yerine getirilinceye, hakları ödeninceye kadar aşağı inmeyeceklerini açıkladılar.
İzlemek için TIKLAYIN!
Disk Genel Başkan Yardımcısı ve Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Özkan Atar’ın açıklaması…
Eylemci işçileri desteklemek amacıyla tersane önünde bugün düzenlenen basın toplantısına parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Disk Genel Başkan Yardımcısı ve Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Özkan Atar, Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, Emep İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Doğan, Esp Eşbaşkanı eski milletvekil Murat Çepni, Dem Parti İl Eşbaşkanı Çınar Altan, Tip Tuzla İlçe Başkanı Önder Özbey, Tkp Tuzla İlçe örgütünü temsilen Şafak Korkmaz, Dev-Yapı-İş Sendikası temsilcileri katılımcılar arasındaydı.
Birleşik Metal – İş Sendikası Başkanı Özkan Atar başkanlığında oluşturulan heyet basın açıklaması öncesinde Kuzey Star Tersanesi patronları ile bir görüşme gerçekleştirdi. 2 saate yakın süren görüşme sonucunda uzlaşma sağlanamadı. Tersane patronları, kule vinç üzerindeki işçilerin sürdürdüğü eylemlerini bitirmeden, herhangi bir görüşme yapmayacaklarını açıkladılar. Halayların çekildiği, şiirlerin okunduğu dayanışma toplantısı atılan sloganlarla ve destek konuşmaları ile sürdü.
Emek Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Doğan‘ın destek konuşması… İzlemek için TIKLAYIN!
Tkp İlçe Örgütü adına Şafak Korkmaz’ın destek konuşması… İzlemek için TIKLAYIN!
Tip Tuzla İlçe Başkanı Önder Özbey’in destek konuşması…İzlemek için TIKLAYIN!
Esp Eşbaşkanı Hdp eski milletvekil Murat Çepni… İzlemek için TIKLAYIN!

Kuzey Star Tersanesi patronlarının, eylemci işçilerin görünmesini engellemek amacıyla dev Türk ve Atatürk posterleri ile önlerinin kapatılması büyük bir tepki çekti.
Disk Genel Başkan Yardımcısı ve Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Özkan Atar, tersane patronları ile yaptıkları görüşme sonrası açıklamarda bulundu. Patronların uzlaşmaz tutumunu açıkladı.