CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Cezaevi’nden yaptığı açıklamada, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu.
İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Yeter artık. Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık tedavisi tamamlanmadan cezaevine gönderildi. Orada tekrar hastalandı, hastaneye kaldırıldı ve anjiyo oldu,” dedi.

Gözaltı süreçlerine de değinen İmamoğlu, “Şafak vakti yapılan hukuksuzluklara şimdi gece yarısı baskınları eklendi. Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı, sabaha karşı 01.30’da evine yapılan baskınla gözaltına alındı,” ifadelerini kullandı.
Durumu “adalet” ve “vicdan” açısından değerlendiren İmamoğlu, “Bırakın adil yargılanmayı, artık canımız tehlikede. Yapılanlar ne hukukla ne de vicdanla açıklanabilir,” diyerek tepkisini dile getirdi.
Sözlerini sertleştiren İmamoğlu, “Bu artık rekabet değil, açıkça nefret. Milletinden nefret eden siyasetçi mi olur! Sizi Allah’tan başka havale edecek kimse kalmadı,” dedi.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.


