Atatürk Görseli
CUMHURİYETİMİZİN 101. YILI KUTLU OLSUN!

AKP’li Tuzla eski Belediye Başkanı ve TBMM Deprem Araştırma Komisyonu yeni Başkanı İdris Güllüce, Japonların hazırladığı Deprem Raporu’nu okuduktan sonra uykularının kaçtığını belirtti.

Göz Yumarken  ‘Kimyası Bozulmuyordu’!!!

Güllüce: “Japonların İstanbul ile ilgili deprem araştırma  raporuna göre; olası bir depremden 22 gün sonra enkaz altındaki cesetlere ulaşılacak mahalleler var. Raporu okuyunca kimyam bozuldu, uykum kaçtı.”dedi.  

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na getirilen ve Japonların hazırladığı deprem raporuyla “kimyası bozulan” Güllüce’nin 12 yıl boyunca sürdürdüğü  Tuzla Belediye Başkanlığı sırasında, kaçak olarak yapılan YAŞAMKENT, ONUR KENT, CANCAN SİTESİ, HAYAT SİTESİ, BİLLURKENT, HAS SİTESİ ve daha onlarca kaçak siteye göz yumduğu ortaya çıktı.

İdris Güllüce döneminde, Belediye-uyanık müteahhit işbirliği yapılan sitelerle  Tuzla, Kaçak Kooperatifler Cenneti olarak anılır hale geldi, iskansız, imarsız mahalleler oluştu.

Bu sitelerden; emeğini, alınterini biriktirerek inşaat aşamasında ev alan yurttaşlar ellerinde kaçak daireleri, hisseli toprak tapuları ve olası bir depreme dayanıksız yapılarla ortada kalakalmışlardı. Tuzla’da binlerce ev sahibinin mağduriyetleri hala sürmektedir. O kadar ki, belediye başkan adaylarının her seçim, vaatleri arasında “bu sitelerde oturanların tapu sorununu çözeceğiz” ilk sırada yer alır.

Has ve diğer kaçak sitelerde yaşayanların kimyaları hep bozuk!

 “Bakıyorsunuz alanlar imara açılmış ve 6 kat izni verilmiş. Ama 12 kat yapılmış. Şimdi burayı ne yapacaksınız, kaçak hangi katı yıkacaksınız ?” diyerek “çaresizlik” belirten İdris Güllüce’nin Tuzla’daki Belediye Başkanlığı döneminde yapılan onlarcak kaçak site arasında en öne çıkanı kuşkusuz ki Has Sitesi’dir. Bu site 3 kat izinli yere 7 kat, 12 blok şeklinde yapılmıştır. Blokların önünden bir kamyon hızlıca geçtiğinde bile sallanan bu binanın olası bir depremde ne olacağını anlamak için Japonların Deprem Raporunu okumaya bile gerek yoktur.

Bu sitenin müteahhidi Hasan Şimşek, Has Sitesi’ni İdris Güllüce’nin gözü önünde tamamladıktan sonra durmamış, daha sonra ulusal basına “kaçak kooperetif vurgunu” olarak da geçen “Huzurkent Sitesi”ni de aynı azimle yapmıştır.
Bu siteki daireler, birden fazla kişiye satılarak yüzlerce aile dolandırılmıştır. Hasan Şimşek şu anda  çete kurmak ve nitelikli dolandırıcılıktan yargılanmaktadır.

 İdris Güllüce’den Deprem Komisyonu Başkanı olur mu?

İlçede yaşayanlar tarafından , olası bir depremde ortaya çıkabilecek ölüm ve  yaralanmaların sorumlularından biri olarak yargılanabilecek bir kişinin böylesi bir komisyonun başkanlığına getirilmesi de hükümetin deprem konusundaki aymazlığına ayrı bir örnek olarak değerlendiriliyor. 

Tuzlalılar, hükümetin toplumun balık hafızasına güvenerek, sözüm ona vicdani  söylemlerde bulunan, halkı sözde uyararak tehlikenin vehametini yeni idrak ediyormuş gibi timsah gözyaşları ile bu söylemini süslemesi Güllücenin sorumluluğunu ortadan kaldırmaya yetmeyeceğini belirtiyorlar.  

İdris Güllüce kimdir?

1992 yılında Tuzla Belediye Başkanlığına seçilen ve 12  yıl boyunca; 2004 genel seçimlerine dek kesintisiz bu görevini sürdüren Güllüce, kendi döneminde yapımına göz yumduğu denetimsiz,  kaçak  kooperatiflerle, mahkemelerden iptal edilen imar uygulamaları ve kamulaştımasız el atmaları ile bölgede ünlenmişti.

Tuzla’daki ünü sadece bunlarla da sınırlı olmayan Güllüce; halkın parasıyla yapılan kültür merkezine kendi ismini vermekte bir sakınca görmemiş, bu konu ulusal basında uzun süre tartışılmıştı. 

Soyadına uygun olarak Tuzla’da  her yıl ısrarla Gül şenlikleri düzenlemiş; bamyası, enginarı, inciri, balık ve köftesiyle ünlü ilçeyi, Gülüstan Tuzla olarak soyadına uygun hale getirmeye çalışmasıysa ilçede yaşayanların hala hafızalarındadır.

Sokak, cadde ve parklara “Cihat Sokak, Menzil Sokak, Ümmet Sokak”  gibi dini anlamlar içeren isimler vermesi, dini vakıf ve derneklere hazine yerleri tahsis etmesi de ilçede halkın tepkisine neden olmuştu.

Kadir Topbaş’ın yardımcılığı sırasinda, Göztepe Parkına cami yapılması ve 3.Köprü kararlarını habersiz meclise getirdiği için gözden düşmüştü. 2007 Genel Seçimlerinde kılpayı farkla 13.sıradan milletvekili seçilmeyi başarmıştı. 

Çarşamba, 24 Şubat 2010 23;37




İDRİS GÜLLÜCE

Exit mobile version