İzlemek İçin Tıklayın!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Adalet Bakanı Akın Gürlek’in mal varlığı iddiaları ve İBB davasına ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu. Özel, “Turpun büyüğü Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.
TBMM’deki grup toplantısı, yalnızca bir siyasi konuşma değil; belgeler, iddialar ve meydan okumalarla yüklü bir hesaplaşma çağrısına dönüştü.
“16 tapu, 4’ü kabul… Ama tablo daha büyük”
Özel, daha önce kamuoyuna sunduğu tapu belgelerini bir kez daha kürsüden gösterdi.
- Gürlek’in yalnızca 4 taşınmazı kabul ettiğini
- Ancak bu 4 taşınmazın bile 71,5 milyon TL değerinde olduğunu söyledi
Özel, “16 taşınmazın ID numaraları ortada. Bunların yalan olduğunu söyleyen yok” diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da çağrıda bulundu: “Bu 16 ID numarasından biri yanlışsa çıkın söyleyin.”
“Banka kayıtlarını göster” çağrısı

Özel, Gürlek’in daire sahibi olduğunu kabul ettiği projeler üzerinden doğrudan çağrı yaptı: “27 milyonluk evlerin parasını nasıl ödedin? Banka hesap hareketlerini göster.”
Ayrıca Türkerler İnşaat ile ilgili geçmiş bir dosyanın, Gürlek’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde yeniden açıldığını ve şirket lehine sonuçlandığını öne sürdü.
Tema İstanbul ve 96 milyonluk sözleşme iddiası
Özel, Gürlek’in açıklamalarında yer almayan bazı taşınmazlara ilişkin de belge gösterdiğini belirtti:
- Tema İstanbul 2 projesinde satın alınan daire
- “Senfoni Evleri” projesinde 96 milyon TL’lik satış sözleşmesi

Özel, bu belgelerin resmi olduğunu ve bugüne kadar herhangi bir yalanlama yapılmadığını vurguladı.
“Dava açıyorum, gerçek ortaya çıkacak”
Gürlek’in dava açacağı yönündeki açıklamalarına yanıt veren Özel: “Ben dava açıyorum. O davada tapu kayıtları istenecek. Bu millet kimin doğru söylediğini görecek. Hodri meydan.”
İBB davasında “itirafçı” ifadesini geri çekti
Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi dosyasında “itirafçı” olarak öne çıkan Murat Kapki’nin ifadesini geri çektiğini açıkladı.
Kapki’nin mahkemeye sunduğu dilekçede: Baskı gördüğünü, tahliye vaadiyle yönlendirildiğini, gerçek dışı ifadeler verdiğini belirttiğini aktaran Özel, sürece sert tepki gösterdi.

“Bu süreç Gürlek’le yürümez”
Özel, iktidarın “terörsüz Türkiye” söylemine de değinerek: “Bu sürecin Akın Gürlek’in Adalet Bakanlığı’nda yürümesi mümkün değil” dedi.
Ve konuşmasının en sert bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Bir iddianame varsa, inandırıcı olan Ekrem İmamoğlu’nun suç örgütü değil, Akın Gürlek’in suç örgütüdür.
Turpun büyüğü Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Emine Ülker Tarhan CHP’ye döndü
Toplantıda dikkat çeken bir diğer gelişme ise Emine Ülker Tarhan’ın CHP’ye dönüşü oldu.
Tarhan, kürsüde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Mazot 80 lira olmuş, duydum geldim.”
CHP Genel Başkanı Özel ise: “Omuz omuza vererek iktidara yürüyoruz” dedi.
Siyasette gerilim tırmanıyor
Özel’in açıklamalarıyla birlikte: Mal varlığı tartışması, İBB davası, Yargı süreçlerine yönelik iddialar yeniden siyasetin merkezine yerleşti.
Önümüzdeki günlerde gözler, hem açılacak davalarda hem de iktidar kanadından gelecek yanıtlarda olacak.


