Yaşanan gelişmeleri eleştiren Karaot, bu durumun sadece partiler arası bir geçiş olmadığını vurguladı.
Karaot açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tuzla’da düğme baştan yanlış iliklendi… Bu sonuçların doğması da son derece normaldir.
Siyaset güvenle yapılan bir iş. Tuzla halkı iradesini belli etmiş; şeffaflık vaat eden ve her türlü yolsuzluğun üzerine gideceğini iddia eden Eren Ali Bingöl’ü başkan seçmiştir.
Vaatlerini yerine getirmek yerine halkın iradesine saygı göstermemesi kabul edilemez. Biz bu durumu partilerin kendi iç işi olarak göremiyoruz; çünkü bu tüm Tuzla halkının hepimizin geleceğini doğrudan ilgilendiren bir geçiştir. Toplum böylesi durumlarda var olan umudunu da kaybediyor.”dedi.



