İstanbul Adliyesi önündeki 31 Ocak eylemine ilişkin yürütülen soruşturmada, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik dahil 26 kişi hakkında 15 yıl 6 ay hapis talep edildi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında 31 Ocak 2025 tarihinde ifade vermek için gittiği Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında CHP İl Başkanı Özgür Çelik’in de bulunduğu 26 kişi hakkında 15 yıl 6 aya kadar iddianame düzenlendi
Polisler adliye önündeki kitleye müdahale etmişti. Yaşananlarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.
Habertürk’ten Ceylan Sever’in haberine göre, hazırlanan iddianamede 5 polis müşteki olarak yer aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve ağabeyi Özkan Çelik’in de aralarında bulunduğu 26 kişi ise sanık olarak iddianamede yer aldı.
Sanıklar hakkında, “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme”, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama”, “Kasten Yaralama”, “Kamu Malına Zarar Verme” suçlarından 3 yıl 7 aydan 15 yıl 6 aya kadar hapis istendi.